Bruiloft trends 2024

Bruiloft Trends 2024: Alles Wat Je Moet Weten

De bruiloft trends voor 2024 zijn er! Dit jaar zien we veel mooie, nieuwe stijlen. Van kleuren tot feestjes, alles gaat net even anders. Hier vertel ik je alles over de leukste trends op het gebied van bruiloften. Lees snel verder!

Top 5 Bruiloft Kleuren

Als bruiloft stylisten komen we veel in aanraking met thema kleuren voor bruiloften. Ieder jaar mogen we meer dan 50 bruiloft stylingen verzorgen en nog veel meer bruiloft verhuur opdrachten verzorgen. Hierdoor hebben wij vaak goed zicht op de top 5 kleuren van bruiloften in 2024. Welke kleuren zien wij nu veel voorbij komen?

1. Terracotta: Oranje en Roze Terracotta is helemaal in! Denk aan warme oranje tinten en zachte roze kleuren. Deze kleuren maken elke bruiloft gezellig en warm. Perfect voor als je houdt van een beetje zonneschijn op je grote dag.

2. Groene Tinten: Diep Groen, Mosgroen, Olijfgroen Groen is de kleur van de natuur. Diep groen, mosgroen en olijfgroen zijn super populair. Deze kleuren passen goed bij bruiloften buiten. Ze brengen de natuur een beetje naar binnen. Heel mooi!

bruiloft diner groen

3. Marseille Blauw Dit is een prachtige, diepe blauwtint. Het doet denken aan de zee bij Marseille. Deze kleur geeft een chique en kalme uitstraling. Heel geschikt voor een stijlvolle bruiloft.

4. Pastel Kleuren Zachte pastelkleuren blijven een hit. Denk aan lichtroze, babyblauw en mintgroen. Deze kleuren zijn lief en romantisch. Ze zorgen voor een dromerige sfeer.

5. Soft Neutrale Kleuren: Zandkleuren, Blushtinten Zachte, neutrale kleuren zoals zand en blush zijn perfect voor een rustige, elegante bruiloft. Ze zijn subtiel en stijlvol.

Nieuwe Trends voor 2024

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer trouwtrends voor 2024 naast de populaire bruiloft kleuren. Denk bijvoorbeeld aan het volgende trends die wij steeds vaker voorbij zien komen.

Intieme en Low-Key Bruiloften

In 2024 gaan we helemaal voor kleine, gezellige bruiloften. Waarom? Nou, kleine bruiloften zijn super persoonlijk. Je nodigt alleen je allerbeste vrienden en naaste familie uit. Zo wordt je grote dag echt speciaal. Met minder gasten is alles intiemer. Je hebt tijd om met iedereen te praten. Dat is fijn, want zo kan iedereen mooie herinneringen maken. Ook jij en je partner hebben meer tijd om van elk moment te genieten. Geen haast, geen stress, gewoon lekker samen zijn.

Een kleine bruiloft kan ook op een unieke plek. Denk aan een mooi klein kerkje, een tuin, of zelfs je eigen achtertuin. Deze plekken zijn vaak veel goedkoper of zelfs gratis. Zo bespaar je geld dat je aan andere leuke dingen kunt besteden, zoals een mooie reis of een extra lekker diner voor iedereen.Ook kun je meer aandacht besteden aan details. Elk stukje van de bruiloft kan je eigen touch hebben. Van de uitnodigingen tot de bruiloftdecoraties en het eten. Alles kan precies zoals jij het wilt. En omdat je niet voor heel veel mensen hoeft te zorgen, kun je kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit.

Bovendien zorgt een kleinere bruiloft vaak voor minder zorgen. Je hoeft je niet druk te maken over grote zaken, zoals enorme zalen of massale catering. Dit maakt de planning en de dag zelf een stuk relaxter.

Dus, als je droomt van een bruiloft die echt over jullie gaat, waarbij je echt kunt genieten van elke seconde en elke gast, dan is een intieme en low-key bruiloft iets voor jou in 2024. Het is gezellig, bijzonder en heel, heel speciaal.

Non-Alcoholische Drankjes: Fancy Mocktails

Steeds meer mensen kiezen voor non-alcoholische drankjes, en op bruiloften zijn fancy mocktails helemaal in! Deze trend zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht leeftijd of persoonlijke keuze, volop kan genieten van het feest. Mocktails zijn net zo feestelijk en smaakvol als hun alcoholische tegenhangers. Ze worden vaak versierd met kleurrijke garneringen, zoals fruit en kruiden, wat ze een chique uitstraling geeft. Bovendien is het een geweldige manier om inclusiviteit te tonen, want zo voelt niemand zich buitengesloten. Of het nu een bruisende citroen-munt soda is of een tropische mango mix, fancy mocktails zorgen ervoor dat iedereen kan proosten op jullie geluk!

champagne wall

Fotograaf: Lysanne Fotografie

Casual en Simpele Bruidsjurken

In 2024 zetten de trends naar casual en simpele bruidsjurken door. Geen grote, zware jurken meer, maar subtiele, lichte ontwerpen die comfort en schoonheid combineren. Deze jurken benadrukken natuurlijke vormen en zijn perfect voor de bruid die zichzelf wil blijven op haar grote dag. Ze zijn ideaal voor buitenbruiloften of minder formele settings en zorgen ervoor dat de bruid zich vrij kan bewegen en volop kan genieten. Bij deze trend horen ook natuurlijke haarstijlen en make-up. Denk aan zachte golven, losse vlechten, en een frisse, heldere gezichtsuitdrukking die de echte schoonheid van de bruid laat zien. Deze benadering weerspiegelt een verschuiving naar authenticiteit en persoonlijk comfort op de bruiloftsdag.

Aandacht voor de Ceremonie en het Diner

In 2024 zien we een opvallende trend: extra veel aandacht voor de ceremonie en het diner. Deze belangrijke onderdelen van de bruiloft krijgen een persoonlijke touch met prachtige aankleding en heerlijk eten. De locatie van de ceremonie wordt vaak gekozen om zijn natuurlijke schoonheid of unieke architectuur, en elk detail wordt zorgvuldig uitgekozen om een sfeer te creëren die de speciale dag weerspiegelt. Voor het diner kiezen koppels voor hoogwaardige, lokale ingrediënten om een menu samen te stellen dat niet alleen smaakt, maar ook een verhaal vertelt. Alles is erop gericht om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden, van het moment van aankomst tot het laatste afscheid. Dit zorgt voor een intieme en gedenkwaardige viering die nog lang in het geheugen van iedereen zal blijven.

Dit zijn de bruiloft trends voor 2024! Welke trend vind jij het leukst?

terracotta bruiloft ceremonie

Fotograaf: Ilse van den Dungen Fotografie

Gastenboeken voor bruiloften en babyshowers
My Cart
Wishlist
Recent bekeken
Categories